Састанак са локалном самоуправом и представницима Министарства унутрашњих послова

Пред почетак нове школске године, 29.08. у малој сали СО председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен одржао је састанак са директорима основних и средњих школа у нашој општини, просветним инспектором, као и са представницима Министарства унутрашњих послова, начелником одељења полиције ПУ Смедерево Гораном Ивковићем, официром одељења полиције ПУ Смедерево Јованом Коцић, начелником полицијке станице у Смедеревској Паланци Сашом Обрадовићем и командиром станице Ненадом Ђурићем.
Безбедносна ситуација у школама у нашој општини је на завидном нивоу, то су закључци данашњег састанка. Да бисмо задржали такав тренд, неизбежан је активан превентивни рад као и добра сарадња директора, наставника, родитеља и припадника полиције. У предстојећој школској години у сарадњи са Министарством унутрашњих послова у основним школама биће интензивиране превентивне активности, као што су предавања и радионице намењене деци од првог до осмог разреда, са циљем подизања безбедности културе и свести деце и младих, као и заштита од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од школе до куће.
У свим основним и средњим школама у нашој општини, од 1. септембра, биће појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је присуство школског полицајца.

viber_slika_2023-10-02_22-49-23-844
viber_slika_2023-10-02_22-49-28-222
viber_slika_2023-10-02_22-49-32-752