skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
2001/05. | 2005/07. | 2007/08. | 2008/09. | 2009/10. | 2010/11. | 2011/12. | 2012/13. | 2013/14. | 2014/15. | 2015/16. | 2016/17. | 2017/18. | 2018/19.
 

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ у школској 2018/19. години


У уторак 18.06.2019. у сали Градског позоришта свечано су додељене диломе матурантима Паланачке гимназије. За ученика генерације проглашен је Алекса Делић IV-1 који се посебно истакао резултатима на такмичењима из математике, физике и оријентиринга. Ученику генерације и ученицима одељења награде је у Свечаној сали Паланачке гимназије 30.06.2019. уручила лично Др. Радмила Милентијевић из свог фонда (200$ за ученика генерације и по 100$ најбољи ученици одељења). Награде из фонда Бранко Домановић (укупан износ 100€) тада су примили најбољи математичари и информатичари наше школе, носиоци посебних награда и освајачи награда на Државним такмичењима у прошлој школској години. Награђени су и спортиста генерације.

Детаље са доделе диплома у Свечаној сали Паланачке гимназије можете погледати и прочитати на сајту Паланка данас >>>

На почетку свечаности присутне матуранте, њихове родитеље, професоре и друге госте, испред колектива Паланачке гимназије поздравио је директор Драган Јоковић. У забавном делу програма представили су се такође ученици гимназије.

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2018/19.

АЛЕКСА ДЕЛИЋ IV-1

НОСИОЦИ ВУКОВИХ ДИПЛОМА у школској 2018/19. години
IV- 1
IV- 2
IV- 3
IV- 4
IV- 5
Богдан Бркушанин Немања Девић Анђела Будимкић Ана Михајловић Александра Вулићевић
Алекса Делић Наталија Ненадовић Лазар Батинић   Јована Ристић
Тијана Николић Јелена Радошевић Марија Маторкић   Невена Гајић
Димитрије Никосавић Марија Станисављевић Александар Николић    
Тамара Пантић Софија Станковић Сергеј Рајичић    
Јелена Стевановић        
Јован Стојановић        
Јована Талијан        

ФОНД РАДМИЛА МИЛЕНТИЈЕВИЋ
награђује најбоље матуранте

Веома значајан датум за нашу школу је 8. април 2010. године. Тога дана постали смо добитници награде фонда -Радмила Милентијевић- из кога ће се сваке године награђивати најбољи матуранти четвртих разреда наше школе са по 100$ (УСА) и ученик генерације са 200$

Радмила Милентијевић, професор универзитета у пензији, рођена је у Азањи 27.10.1931. године. Студирала је на економском факултету у Београду, 1961. магистрирала историју на Чикашком универзитету, а докторирала 1970. на Колумбија универзитету у Њујорку. Професорску каријеру засновала је на Цитy колеџу Њујорку градског универзитета, где је од 1984. и редовни професор. После вишегодишњег рада, 1993. одлази у у пензију са Цитy колеџа.

Као универзитетски професор, држала је наставу из области савремене европске историје на редовним и постдипломским студијама, била шеф катедре за историју, учествовала на многим академским скуповима и објавила велики број радова у стручним часописима. Била је на многим значајним функцијама Њујоршког градског универзитета: специјални саветник ректора Универзитета, заменик ректора за односе са јавношћу и продекан, председник синдиката професионалног особља Цитy колеџžа и члан Универзитетског професорског сената.

Г-дја Милентијевић бави се данас хуманитарним радом и велики је добротвор. Она је ктитор- задужбинар Спомен храма Светог Саве на Врачару, бенефактор Саборне цркве Светог Саве у Њујорку, велики добротвор Саборне цркве у Београду, Цркве Свете Петке Парскеве у Бондију ( Француска), Српског културног центра у Решици (Румунија), добротвор српске академије наука и уметности, Народног музеја, Вукове задужžбине, Матице српске и обнове конака у манастирима Никоље и Враћевшница. У Азањи је водила обнову храма Светих врача Козме и Дамјана и подигла парохијски дом као своју задуžжбину, артеријски бунар и спомен чесму. У Влашком Долу, где је ктитор храма Светог Јована Богослова и парохијског дома, подиже културни центар као своју задужбину.

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ 2018/2019- АЛЕКСА ДЕЛИЋ IV-1
 
УЧЕНИЦИ ОДЕЉЕЊА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ-
ДОБИТНИЦИ НАГРАДА ИЗ ФОНДА РАДМИЛА МИЛЕНТИЈЕВИЋ ЗА ШКОЛСКУ 2018/19.
 
ЈОВАНА ТАЛИЈАН, IV-1
 
МАРИЈА СТАНИСАВЉЕВИЋ, IV-2
 
АНЂЕЛА БУДИМКИЋ, IV-3
 
АНА МИХАЈЛОВИЋ, IV-4
 
АЛЕКСАНДРА ВУЛИЋЕВИЋ, IV-5
 

ФОНДАЦИЈА ГЕНЕРАЦИЈЕ МАТУРАНАТА ШКОЛСКЕ 1990.
за најбољег ученика у области математике или информатике
Донатор: Бранко Домановић

 
Награде из фонда Бранко Домановић (укупан износ 100€) тада су примили најбољи математичари и информатичари наше школе, носиоци посебних награда и освајачи награда на Државним такмичењима у прошлој школској години- Алекса Делић IV-1, Богдан Радосављевић III-1, Марија Амановић II-1, Ирина Милојковић I-2- учесници екипе која је на Математичком турниру Архимедове олимпијаде Државног ранга освојила 3. награду и Драган Миљковић IV-2- финалиста РАФ челенџа за апликацију и креатор многобројних промотивних електронских садржаја и пројеката за потребе школе.
 
СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС У ПРОМОЦИЈИ ШКОЛЕ
 

Први пут наша школа додељује награду за допринос у промоцији наше школе. Награда се додељује Јовану Стојановићу IV-1. Јован је учествовао у свим прославама дана школе, у свим светосавским академијама, у свим доделама диплома матурантима. Био је активан као беседник, као рецитатор, као глумац, као водитељ, као певач, као свирач. Учествовао је у пројектима посвећеним превенцији корупције, насиља над Ромима, дигиталног насиља, вршњачког насиља. Глуми у гимназијском драмском студију, у градском позоришту, а под заставом наше школе учествује у пројекту СТАЗАМА НАШИХ ПРЕДАКА на Крфу.

 
СПОРТИСТА ГЕНЕРАЦИЈЕ
 
Од ове године наша школа додељује диплому спортисти генерације. Награда је додељена Јовани Талијан IV-1. Јована је три пута била екипни школски првак Србије у орјентирингу, једном и у појединачној конкуренцији, а учествовала је на републичком такмичењу у атлетици на којем је освојила 3. место.
 

ШКОЛСКО РАЗВОЈНО ПЛАНИРАЊЕ


Тим за Школско развојно планирање установио је награде за матуранте који су у току школовања остварили најуспешније резултате на Државним такмичењима. Донатор поклона ове године је
3G GSM Company. Награђени су ученици:


Алекса Делић IV-1 (математика)
Анђела Будимкић IV-3
(књижевна олимпијада)
Јован Стојановић IV-1 (рецитовање)
Марија Маторкић IV-3 (књижевна олимпијада)
Александра Вулићевић IV-5 (књижевна олимпијада)
Марија Живковић IV-5 (српски језик)
Јелена Стевановић IV-1 (енглески језик)
 
 
© WEB Team Паланачке ГИМНАЗИЈЕ, 2019.