www.palanackagimnazija.edu.rs
  Насловна
  ::: Историјат
::: Организација
::: Колектив
::: Ученици
::: Кабинети
::: Актуелности
::: Школски календар
::: Такмичења
::: Екскурзије
  Контакт
 
Такмичења | 2004/05. | 2005/06. | 2006/07. | 2007/08. | 2008/09. | 2009/10. | 2010/11. | 2011/12. | 2012/13. | 2013/14. | 2014/15. | 2015/16. | 2015/16. | 2016/17. | 2017/18. | 2018/19. | 2019/20.
 
MATEMATIKA
Na opštinskom takmičenju iz matematike iz prvog razreda naše škole, plasman na Okružno takmičenje ostvarili su: Snežana Đuričić, Dušan Nešić, Nada Jelić, Emilija Miloradović, Milica Tirnanić, iz drugog razreda: Petar Prvulović, Dušan Pavlović, Tajma Hodžić, Milan Pavlović, iz trećeg Marija Mikić i Nikola Cvetićanin i iz četvrtog Jovana Nešić.
Na Okružnom takmičenju iz matematike, održanom 19. februara 2005. godine u našoj školi, učenici Gimnazije postigli su sledeći uspeh: Snežana Đuričić I1, prvo mesto, Nikola Cvetićanin III1, drugo mesto i Marija Mikić III1, treće mesto.
Na Republičkom takmičenju održanom u Zrenjaninu Nikola Cvetićanin je ostvario zapažen rezultat osvojivši četvrto mesto, dok je Snežana Đuričić ostvarila solidan rezultat.
 
ISTORIJA
U Gimnaziji je 13. marta 2005. godine, održano Opštinsko takmičenje iz istorije. Učestvovalo je 86 učenika osnovnih, srednjih stručnih škola i gimnazija. Učenici naše škole su ostvarili zapažene rezultate, plasiravši se na Okružno takmičenje: Predrag Pavlović III5, Tanja Babić III5, Milena Lazić II4 i Nevena Rajičić II4.
Okružno takmičenje je održano u našoj školi, a učenici Predrag Pavlović III5, Tanja Babić III5 i Milena Lazić II4 plasirali su se na Republičko takmičenje. Pomenuti učenici su i na Republičkom takmičenju, održanom u Leskovcu, postigli zapažen uspeh, plasiravši se među 30 najuspešnijih.
 
 
BIOLOGIJA
Na međuokružnom takmičenju iz biologije, održanom 16. aprila 2005. u Gimanziji, učestvovali su: Aleksandra Jugović II1, Slavomir Nikodijević I1 i Dragan Marković III3. U Beogradu, na Biološkom fakultetu, održano je Republičko takmičenje. Našu školu je predstavljao Dragan Marković.
FIZIKA
Opštinsko takmičenje iz fizike održano je u Gimnaziji 'Sveta Đorđević' i učestvovala su dva učenika naše škole: Dušan Nešić i Dragan Đermanović, učenici I2. Pomenuti učenici su se plasirali na Okružno takmičenje, koje je održano u Smederevu.
STRANI JEZICI
Na međuopštinskom takmičenju održanom u Petrovcu na Mlavi, učenica Ljubica Jelić osvojila je drugo mesto iz engleskog jezika i plasirala se na Republičko takmičenje, a Danijela Popović je osvojila treće mesto. Dragana Obradović, osvojila je drugo mesto iz nemačkog jezika i plasman na Republičko takmičenje.
USPEH RECITATORA
Opštinsko takmičenje recitatora održano je u Selevcu, a učestvovali su: Ivan Martinenko IV1, Tanja Babić III5, Jovana Stevanović III5, Milica Tirnanić I1, Jovana Tošić I1, Tijana Jozić I4 i Jelena Kuzmić I3.
Okružno takmičenje održano je u Velikoj Plani i učestvovali su Tanja Babić i Tijana Jozić.
 
SPORTSKA TAKMIČENJA:
 
RUKOMET
  Muškarci pojedinačno: Filip Ivanović I2, četvrto mesto na Okružnom takmičenju.
Ženski tim ekipno: II mesto i srebrna medalja na Republičkom takmičenju. Prva mesta na Okružnom i Međuokružnom takmičenju. Sastav ekipe: Glišić Marija IV3, Ivanović Katarina III2, Glišić Milica II3.
 
Muška ekipa: II mesto na Međuokružnom nivou takmičenja.

Ženska ekipa: II mesto na Okružnom takmičenju.
 
ODBOJKA
  Muška ekipa: II mesto na Opštinskom takmičenju.
Ženska ekipa: VII mesto na finalu Republičkog takmičenja. Prva mesta na Opštinskom, Okružnom i Međuokružnom takmičenju. Tim su sačinjavale: Starčević Aleksandra IV2, Kavgić Ranka III1, Radivojević Marija II5, Hodžić Tajma II1, Milovanović Anka II5, Ilić Milena II5, Jovanović Mina I1, Cvetković Marta I3, Jovičić Mirjana I3.
  Muška ekipa: II mesto na Opštinskom nivou.

Ženska ekipa: II mesto na Okružnom takmičenju.
SPECIJALNE NAGRADE
Veliki broj učenika je, braneći boje svojih klubova, postigao zapažene rezultate u karateu, streljaštvu, košarci i drugim sportovima.
Za najboljeg sportistu SO Smederevska Palanka za juniore izabrana je košarkašica Mina Jovanović I1, za seniore u 2004. godini izabran je karatista Miloš Vuković IV4. Nagradu za životno delo dobio je Milorad Bajović, profesor, dugogodišnji direktor gimnazije.
RAD SA NADARENIM UČENICIMA- TALENTI:
Regionalna smotra talenata održana je 7. maja 2005. godine u Požarevcu. Naši učenici postigli su sledeće rezultate:
Milena Dragojlović III5 i Aleksandra Stojanović III1 osvojile su prvu nagradu iz engleskog jezika.
Marija Radisavljević I1, druga nagrada iz matematike.
Snežana Đuričić I1 i Dragan Marković III3, treća nagrada iz biologije.
Mirjana Blagojević IV4, prva nagrada u kategoriji likovnih radova.
Sanja Janaćković II5, treća nagrada u oblasti likovne kulture
47. Republička smotra talenata održana je u Kladovu. Postignuti su sledeći rezultati:
Marija Radisavljević, I nagrada iz matematike i specijalna nagrada za najbolji stručni rad.
Milena Dragojlović, II nagrada iz engleskog jezika i specijalna nagrada za najbolji stručni rad.
Aleksandra Stojanović, II nagrada iz engleskog jezika.
Snežana Đuričić, III nagrada iz biologije i specijalna nagrada za najbolji stručni rad.
© WEB Team Palanačke GIMNAZIJE, 2012.