skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
МАТЕМАТИКА
 
18.01.2020. у Паланачкој гимназији одржано је Општинско такмичење из математике. Најбоље резултате и пласман на Окружно такмичење постигли су:
I разред
Никола Васиљевић I6
Матеја Воркапић I6
Урош Пантелејић I6
Огњен Шушић I6
Андреа Каракић I2
Мина Тодоровић I6
Кристина Карашићевић I6
Софија Лачковић I1
Вељко Симоновић I2

II разред
Ирина Милојковић II2
Тамара Златковић II1
III разред
Марија Амановић III1


IV разред
Богдан Радосављевић IV1
Михаило Грујић IV1

"MTS APP" КОНКУРС
У уторак 28. јануара у Startit центру у Београду одржан је девети по реду MTS APP конкурс за креирање апликације за мобилне уређаје. Конкурс је један од водећих пројеката у оквиру програма "Покрећемо покретаче" којим Телеком Србија настоји да подржи и промовише младе програмере. На конкурсу могу учествовати само тимови ученика из гимназија које раде по специјалном програму за таленте за математику, информатику и рачунарство. Карактеристике апликација које се оцењују су оригиналност, иновативност и функционалност као и допринос унапређењу коришћења мобилних уређаја.
У конкуренцији 19 тимова, тим наше школе заузео је једно од првих 5 места чиме је остварен пласман на следећи ниво такмичења које ће се одржати у другој половини фебруара у Бања Луци. Осим тимова из Србије учествоваће екипе ученика из Босне и Херцеговине и Црне Горе.BEST IN ENGLISH
У Паланачкој гимназији одржано је такмичење у знању енглеског језика "Best in English".
Паланачка гимназија је 8. у Србији, 216. на свету.
На такмичењу је учествовало 16462 ученика из 624 школе из 25 земаља широм света.

ТАКМИЧЕЊЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ НЕМАЧКОГ УДРУЖЕЊА ,, Maria Theresiopolis"

На такмичењу које се ове године одржало у Суботици, Немачко удружење ,, Maria Theresiopolis" из Суботице уз подршку Министарства унутрашњих послова СР Немачке, града Суботице и Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне мањине- националне заједнице организовало је такмичење у писању састава и прављењу кратких филмова на немачком језику за ученике средњих и основних школа. Наши ученици су били јако вредни и марљиви и својим радом и трудом освојили трећу награду на такмичењу, што је уједно и био једнодневни излет у Темишвар . Од 400 радова из читаве Србије наши ученици су освојили 3. место. Надамо се да ћемо и наредних година низати овакве успехе.

ФИЛМИЋ НА НЕМАЧКОМ ЈЕЗИКУ

Ученици Паланачке гимназије снимили су кратки филм на немачком језику поводом учешћа на такмичењу које организује немачко удружење ,, Maria Theresiopolis"
 

СТИХОВИЗИЈА- НЕМАЧКИ ЈЕЗИК
 
23.11.2019. Стиховизија- немачки језик, Народна библиотека у Смедереву
 
 
© WEB Team Паланачке гимназије, 2020.