skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА
 
12.05.2019. На Државном такмичењу "Књижевна олимпијада" одржаном у Сремским Карловцима ученици Паланачке гимназије заблистали су пуним сјајем, освојивши чак 6 одличја- 1 прво, 2 друга и 3 трећа места. Тиме смо постали најуспешнији школски тим Подунавског округа и Србије на такмичењима Друштва за српски језик и књижевност ове школске године.

1. место- Теодора Гавриловић III-4
2. место- Марија Маторкић IV-3
2. место- Кристина Срећковић III-5
3. место- Димитрије Даниловић III-1
3. место- Сара Кабић II-1
3. место- Весна Милојевић II-2


Осим њих и остали учесници на Књижевној олимпијади из наше школе постигли су одличне резултате:

Мина Маричић I5- 4. место,
Јелена Митровић, Александра Вулићевић IV5 и Анастасија Симић III1- 5. место
Bojana Djordjevic, Snezana Milutinovic, Olgica Lazic

Teodora Gavrilović Marija Matorkić Kristina Srećković

Dimitrije Danilović Sara Kabić Vesna Milojević

На Окружном такмичењу из књижевности- Књижевна олимпијада, одржаном 30.03.2019. у Економско - угоститељска школа у Великој Плани ученици Паланачке гимназије постигли су одличне резултате!
Учествовао је 21 ученик из наше гимназије, а освојено је 17 награда.
Имамо девет ученика за наредни- Државни ниво који ће бити одржан у Сремским Карловцима.

Снежана Милутиновић, Олгица Лазић, Марија Поповић, Бојана Ђорђевић

 

Први разред:
Мина Маричић 1. место,
Андријана Трифуновић 3. место,
Тамара Златковић 3. место,
Вишња Павловић 3. место

Други разред:
Весна Милојевић 1. место,
Јелена Митровић 1. место,

Сара Кабић 2. место,
Ана Радишић 3. место

 

Трећи разред:
Анастасија Симић 1. место,
Димитрије Даниловић 2. место, Кристина Срећковић 2. место,
Теодора Гавриловић 2. место,
Наталија Ристић - Дерманов 2. место,
Ана Јовановић 2. место

Четврти разред:
Александра Вулићевић 2. место,
Марија Маторкић 2. место,
Анђела Будимкић 3. место

МАТЕМАТИКА
 
19.01.2019. у Паланачкој гимназији одржано је Општинско такмичење из математике. Најбоље резултате и пласман на Окружно такмичење постигли су:
I разред
Ирина Милојковић I2
Тамара Златковић I1
Никола Талијан I1

II разред
Марија Амановић II1
III разред
Богдан Радосављевић III1
Михаило Грујић III1

IV разред
Алекса Делић IV1
Милош Савић IV2
Срђан Тодоровић IV2

14.03.2019. у Паланачкој гимназији одржано је такмичење из математике "Мислиша 2019".
22.03.2019. одржано је такмичење из математике "Кенгур без граница 2019".

18.05.2019. у Београду у XIII Београдској гимназији одржана је 41. математичка олимпијада, Математички турнир средњих школа Републике Србије.
Паланачка гимназија је екипно освојила 3. награду. Трећу награду у појединачној конкуренцији која га уједно ослобађа полагања пријемног испита из математике на већини техничких факултета освојио је Алекса Делић IV1, a Ирина Милојковић I2 награђена је Похвалом.

Aleksa Delic
ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

16. марта 2019.
Паланачка гимназија је поново била домаћин међуокружног такмичења из страних језика, овог пута само из енглеског. Нашу школу је представљало 5 ученика који су се претходно пласирали на овај ниво такмичења након одржаног школског. То су:
- Адела Вучковић IV/5
- Иван Жигић IV/4
- Анђела Будимкић IV/3
- Михајло Чабраја IV/1
- Јелена Стевановић IV/1
Прво место на међуокружном такмичењу и пласман на републичко освојила је Јелена Стевановић IV/1

БИОЛОГИЈА

 

 
У Смедереву 24. марта 2019. године одржано је окружно такмичење из биологије. Нашу школу су представљали Софија Драшковић III1 , Богдан Радивојевић III1, Даринка Николичић III2, Димитрије Даниловић III2 и Марија Станисављевић IV2. Директан пласман на републичко такмичење које ће се одржати 25. маја 2019. године на Биолошком факултету у Београду остварили су ученици III2,  Даринка Николичић освојивши 1. место и Димитрије Даниловић који је освојио 2. место.

HIPPO- ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

01.03.2019.
Паланачка гимназија је била домаћин међународног такмичења из енглеског језика под називом “Hippo – International English Language Competition”за све учеснике са територије наше општине.
Укупно је било 77 такмичара, подељених у 6 категорија, од најмалђег узраста (3. разред основне школе) до матураната гимназије.
Учествовало је 12 ученика Паланачке гимназије у две категорије, а пласман у полуфинале (ранг Државног такмичења) остварило је два ученика:
- Кристина Јоковић I3 и
- Филип Милутиновић I5

Паланка данас >>>

RAF CHALLENGE 2019
Ученик Паланачке гимназије Драган Миљковић IV-2 остварио је по други пут пласман у финале такмичења РАФ Challenge 2019. у категорији игара и апликативних програма >>>
РЕЦИТОВАЊЕ
 
19.05.2019. Јован Стојановић IV-1 је по трећи пут за редом као једини представник нашег округа учествовао на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ одржаној у Ваљеву.
Jovan Stojanovic

20.04.2019. на Окружној смотри рецитатора „Песниче народа мог“, одржаној данас у Великој Плани, ученици Паланачке гимназије су већ традиционално постигли одличне резултате. Ученик Јован Стојановић IV-1 је освојио прво место и пласман на Републичко такмичење.

16.03.2019. у МЕШ Гоша одржана је Општинска смотра рецитатора на којој су наши гимназијалци остварили пласмане на Окружно такмичење.

ИВАНА ЂУРИЋ ИСПУНИЛА НОРМУ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРКЕ, НА БАЛКАНИЈАДИ СРЕБРО!

Ивана Ђурић, ученица III3 Паланачке гимнзије је копљем досегла 48,98 метара што је даље од норме за Првенство Европе за јуниорке које ће се одржати у Борасу (Шведска) од 18. до 21. јула.

Овај резултат Ивана је постигла у сениорској конкуренцији на Првенству Србије у Сремској Митровици бацајући копље тежине 600 гр.

Ивана Ђурић на Балканијади за јуниоре у Румунском граду Клужу 02.06. 2019. је освојила сребрну медаљу у бацању копља достигавши дањину 50,51 метара што је њен лични рекорд и рекорд Централне Србије.

 

Ивана Ђурић
ОРИЈЕНТИРИНГ
  Паланачка гимназија је и ове школске године, трећи пут за редом најуспешнија школа у Србији у оријентирингу. Најбољи резултат постигао је Никола Талијан I-1 освојивши у појединачној конкуренцији 2. место, а чланови екипе били су и Вања Мијатовић IV1-4.место, Јована Талијан IV1-5.место и Софија Банковић III4-4.место
БЕСЕДНИШТВО

У среду 8. маја 2019. г. У Смедереву одржано је финале Славослова, такмичења у беседниству. У конкуренцији 18 средњих школа из Београда, Земуна, Краљева, Ковина, Смед. Паланке и Смедерева у финале се пласирало 8 такмичара. Међу њима и три ученика наше школе Аница Старцевић I4, Теодора Ћосић II3 и Немања Поповић II3. Теодора Ћосић II3 освојила је друго место а Немања Поповић треће место. Они су достојно представили нашу школу и заслужују све похвале за успех који су остварили као и за труд и залагање.


У Смедереву је у суботу 30. марта одржано четврто полуфинално вече у такмичењу средњих школа у беседништву. Од 19 средњих школа и 64 такмичара из Паланачке гимназије у финале је ушло три такмичара и то Аница Старчевић, Теодора Ћосић и Немања Поповић.

BEST IN ENGLISH
   
31.11.2018. у Паланачкој гимназији одржано је такмичење у знању енглеског језика "Best in English".
Од укупно 892 школе са укупно 21110 ученика, из 30 земаља, наша школа је заузела 352. место.
Од школа из наше земље Паланачка гимназија заузела је 12 место.
 
© WEB Team Паланачке гимназије, 2019.