www.palanackagimnazija.edu.yu
  Naslovna
O nama
  Istorijat
Organizacija
Kolektiv
Učenici
Kabineti
  Obaveštenja
Novosti i događaji
  Aktuelnosti
Školski kalendar
Takmičenja
Ekskurzije
Sekcije
  Škola računara
Kontakt
 
 
O NAMA

Škola računara Gimn@zijum organizuje kurseve osnovnog, tj. početnog nivoa obuke za rad na računaru. Imajući u vidu da je u današnjim uslovima neophodno, na svim konkursima za posao, poznavanje rada na računaru- posebno vodimo računa o polaznicima bez ikakvog znanja ili iskustva. Kurs je pažljivo pripreman i potvrđen u praksi tokom višegodisnjeg primenjivanja. Počev od 24. marta 2002. godine, kada je rešenjem Ministarstva prosvete i sporta odobren rad, kroz školu je do 1.jula 2005. prošlo više od 400 lica, koja su uspešno savladala naš osnovni kurs. Takodje, škola je , nakon konkursa Republičke direkcije za tržište rada, sprovodila poslovno- informatičku obuku, po predviđenom programu, sa 6 grupa od po 10 kandidata, u svojim kabinetima i sa svojim instruktorima. U školi postoji mogućnost organizovanja kurseva i po posebnim programima i zahtevima, zavisno od želja i potreba kandidata.

ODVIJANJE NASTAVE I STICANJE SERTIFIKATA

Osnovni kurs traje 42 sata, sa dinamikom od 3x2 sata nedeljno. Svaka grupa ima 10 polaznika. Svim polaznicima je obezbeđena skripta koja prati tok kursa. Obuka se obavlja na računarima Pentijum IV, pri čemu svaki polaznik nastavu prati i obavlja vežbe samostalno za računarom. Kabinet je klimatizovan. Po završetku obuke, polaže se završni ispit, nakon čega polaznik dobija Sertifikat, akreditovan od strane Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije. U slučaju da kandidat ne premaši neophodan prag znanja na završnom ispitu, on se upućuje na vežbanje i ponovno testiranje sa sledećom grupom polaznika.

Moguće je organizovanje kurseva sa posebnim zahtevima u dinamici i u pogledu programa. Moguće organizovanje obuke u različitim programskim alatima.

POLAZNICI ŠKOLE
Naša škola računara predstavlja odlično mesto da svi koji su zainteresovani za unapređenje kvaliteta svojih sposobnosti u korišćenju računara, usavršavanje i sticanje veštine u izvršavanju poslovnih i ličnih zahteva i obaveza - a sve to na jednostavan i pristupačan način, sa primerima iz realnog zivota, to i ostvare. Naši kabineti predstavljaju jedno od mesta u kojima rado provode vreme i roditelji i učenici. Nije redak slučaj da roditelji sede i uče za istim računarom , za kojim to rade i nihova deca.
PROGRAM OBUKE << Operater na PC računaru >>
  • Upoznavanje sa računarskim sistemom i sticanje osnovne računarske pismenosti.
  • OS Windows XP- Podešavanje računara prema svojim potrebama, standardne komande korisničkog Windows okruženja.
  • MS Word- Program za unošenje i obradu teksta, pogodan za kancelarijsku i ličnu upotrebu.
  • MS Excel- Program za pravljenje radnih tabela i dijagrama, pogodan za sve koji se bave bazama podataka, analizom, statistikom, strukturnim proračunima i sl.
  • Internet- Servisi Outlook Express ( za razmenu elektronske poste ) i Internet Explorer ( surfovanje Internetom, pronalaženje podataka na svetskoj mreži i sl.
INSTRUKTORI U ŠKOLI RAČUNARA:
  • Nataša Marković, diplomirani inženjer elektrotehnike, profesor računarstva i informatike
  • Snežana Đorđević, diplomirani inženjer elektrotehnike, profesor računarstva i informatike
  • Žarko Karadžić , diplomirani inženjer elektrotehnike, profesor računarstva i informatike
  • Aleksandar Bogićević , diplomirani ekonomista, profesor računarstva i informatike
© WEB Team Palanačke GIMNAZIJE, 2012.