skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 
ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ
"ОБОГАЋЕН ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД"
школска 2020/2021.год. >>>
 
Хор и оркестар


На основу решења Министарства просвете , науке и технолошког развоја, у Паланачкој гимназији, од септембра 2020.године, почела је реализација пилот пројекта „Обогаћен једносменски рад.“  Главни циљ овог пројекта је пружање додатне васпитни-образовне подршке у учењу и развоју ученика кроз различите моделе обогаћеног једносменског рада у школи.
Учешћем у различитим активностима ученицима је омогућено да :

- Усаврше своја знања, постигну боља образовна постигнућа и превазиђу препреке у учењу;
- Развију здравствено-хигијенске навике и позитиван однос према сопственом телу и очувању здравља;
- Квалитетно и безбедно проводе слободно време;
- Развију социјалне вештине;
- Развију логичко мишљење;
- Негују културу лепог понашања и др.

Програм обогаћеног једносменског рада се реализује у нашој школи од треће недеље септембра школске 2020/2021. године у поподневним часовима по већ утврђеном распореду. Ученици свих разреда могу да се определе за неку од понуђених активности (највише две).

Програм обухвата следеће секције:

ХОР И ОРКЕСТАР

- Хор и оркестар
- Ритмика и сценски покрет

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА СЦЕНСКИ И ВИЗУЕЛНИ НАСТУП

- Од радионице до филма
- Игроказ-сценски настип
- Језичка култура
- Беседништво

ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА - НЕКАД И САД

- Од радионице до презентације
- Од радионице до акције
- Од радионице до веб презентације

Хор и оркестар

Једна од редовних слободних активности у нашој школи је ред школског хора и оркестра, увршћена је у програм обогаћеног једносменског рада и обогаћена ритмичким покретима. Секцију воде професор музичке културе Бојан Исаиловић и Професор физичког и здравственог васпитања Јасмина Живанчевић

Објава догађаја:

У оквиру пројекта Обогаћеног једносменског рада, а кроз активости које пружају ученицима подршку у учење и очувању здравља. Ученици треће и четврте године кроз истраживачки рад и радионице обрадили су теме везане за суплементе у исхрани, редовне лекарске прегледе и вакцинацију. Кроз ову активност ученици су усвојили нова знања и унапредили постојећа.
- Суплементи у исхрани (Тамара Златковић) >>>
- Правилна употреба додатака исхрани (Никола Талијан) >>>
- Правилна употреба додатака исхрани (Василије Чарапић) >>>

Радионица „ Плесом против короне“ је тронедељна радионица у оквиру обогаћеног једносменског рада реализована током децембра месеца. Покрет је наш први облик комуникације, а плес је одличан да изнова комуницирамо на тај начин. Покретом и музиком се може изразити оно што се не може речима. Ефикасност плеса и музике на ментално здравље су већ познати. Развија емоционалну, физичку, когнитивну и социјалну интелигенцију. Кроз ову радионицу ученици су уживали у покрету, испољили своја осећања, радили у пару, слушали лепу музику. Успели су да се опусте, забаве, корисно и активно проведу слободно време, а и чланови њихових породица. Ученици су у оквиру ових плесних радионица плесари Енглески и Бечки валцер као и народно коло Моравац.
1 2 3
 
4 5 6
 
Погледајте још активности секције једносменског рада Хор и оркестар >>>
 

ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ И СВЕТИ ТРИФУН

 
Поводом дана заљубњених и дана Светог Трифуна ученици су у оквиру пројекта Обоћен једносменски рад реализовали радионицу под називом: „Покажи љубав“. Задатак је био да покажу рукама своју љубав. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију и смањену комуникацију међу људима ослонили смо се на невербалну комуникацију и говор тела >>>
 
Креативна радионица за сценски и визуелни наступ
 
Циљ пројекта De profundis – креативне радионице је јачање естетског осећања код ученика и афирмација уметничких склоности; изграђивање аутентучности у стваралачком поступку; тражење алтернативнијег приступа интерпретацији уметничког текста; успостављање синкретичког израза у повезивању различитих медија – покрет сцена, музика, књижевности, филм, фотографија. Крајњи циљ овог пројекта је јачање самопоуздања и веровања у уметнички израз.
Руководиоци пројекта су професори српског језика и књижевности: Марија Поповић, Олгица Лазић, Бојана Ђорђевић и Снежана Милутиновић.
 
 
На иницијативу Бојане Ђорђевић, Олгице Лазић, Марије Поповић и Снежане Милутиновић, професорки српског језика и књижевности, у Паланачкој гимназији обележен је Међународни дан матерњег језика. Кроз беседу ,,У почетку беше реч", читање одломака књижевних дела писаних на дијалектима (,,Петријин венац" и ,,Зона Замфирова"), прављење адекватних паноа са честим језичким грешкама и разговоре о значају неговања матерњег језика, смедеревскопаланачки гимназијалци реализовали су ову активност улепшавши је песмом и жељом да обогате своја знања
 
 
         
 
Паланачка гимназија - некад и сад
 
100 година Паланачке гимназије >>>
 
 
План обогаћеног једносменског рада - Паланачка гимназија некад и сад
 
 
Објаве обогаћеног једносменског рада - Паланачка гимназија некад и сад
 

 
 
 
© WEB Team Паланаке ГИМНАЗИЈЕ, 2021.