skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
 

ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА

Проходност ка СВИМ факултетима
Широко опште образовање
Укљученост у културне, спортске, едукативне и забавне садржаје

150 места у првој години
(60 на природно-математичком, 90 на друштвено-језичком смеру)
Преко 90 година традиције
- Преко 85% матураната уписаних на факултете и високе школе

ЗАШТО баш ПАЛАНАЧКА ГИМНАЗИЈА?

ГИМНАЗИЈА никада није била обична школа. Гимназија је и позориште, и концертна дворана, и редакција , и политичка трибина. овде се ствара клица из које ничу, не само образовани, већ свестрани, продуховљени млади људи. Она је језгро интелектуалног потенцијала града.

Гимназија је најпопуларнија музичка група, најпродаванија гардероба, најатрактивнија девојка, најчитанија књига- увек у моди. Гимназија је стил живота, стање духа, доживотни позив на креативност, вечити бунтовни шарм.

 

ЗАТО што ћеш имати проходност ка свим факултетима и вишим школама!

Наши ученици су успешни студенти на многим факултетима (електротехника, право, грађевина, фармација, медицина, ветерина, туризмологија, архитектура, драматургија, језици, вајарство, филозофија, информатика, педагогија, математика, психологија, економија, машинство, физика, полицијска и војна академија...). Смер који су завршили у гимназији није био ограничење за било коју област. Тако су ђаци са природног смера уписивали језике, педагогију, журналистику, а ђаци са друштвеног смера грађевину, фармацију, информатику.

 

ЗАТО што је битно наставити школовање!

У Србији има око 6% људи са факултетском дипломом. Високо образовање је по тим подацима још увек привилегија ретких. Пут кроз гимназију јесте пречица до факултета. 85% наших матураната уписује факултете и високе школе (65% на буџету).

 

ЗАТО што си (не)одлучан и (не)знаш шта ћеш после средње школе!

Већина деце и одраслих мисли да је гимназија намењена искључиво ученицима који су већ одлучили шта ће бити у животу, који већ на крају осмог разреда знају који ће факултет уписати. Наша школа јесте намењена тим ђацима, али је још више намењена онима који не знају шта ће уписати. За четири године , кроз богат наставни и ваннаставни садржај, наши ученици добијају прилику да пронађу себе. Наша школа нуди "за некога све - за сваког понешто".

 

ЗАТО што ћеш бити у епицентру културних, спортских, образовних и забавних садржаја!

Изузетно широк спектар ваннаставних активности буди у ђацима различите начине изражавања. Гимназијалци су активни у школским и градским часописима, у галерији, музеју, позоришту, спортским друштвима, у рок и плесним групама.

  Рад у групама, кабинетска настава (језици, физика, информатика), корелациона настава, интерактивне методе, часови додатне и припремне наставе, само прва смена !  
Драмски студио, информатичка секција (програмирање), новинарска секција, оркестар, географска секција, спортови !
Спортски турнири, фестивал науке, журке, излет вероучитеља, излет географа, позоришне представе, сајам књига, екскурзије !

Зашто баш ГИМНАЗИЈА

-
Зато што ћеш стећи широко опште образовање.

-
Зато што ћеш захваљујући професорима и условима рада развијати своје способности и таленте.
-
Зато што ћеш радити и учити у клими која је подстицајна.
-
Зато што ћеш имати широк репертоар ваннаставних активности и можда баш ту пронаћи себе и оно за чим још увек трагаш.
-
Зато што ћеш бити у епицентру културних јавних , спортских, едукативних и забавних садржаја.
-
Зато што је битно наставити школовање.
-
Зато што ћеш имати проходност ка свим факултетима и вишим школама.
-
Зато што ти то заслужујеш.


Колико смо успешни утврђујемо параметрима као што су квалитет наставе, учешће ученика у ваннаставним активностима, располошивим средствима за рад, климом која влада у школи, успесима наших ученика на такмичењима, њиховом спремношћу да одговоре на одрењене захтеве који им се постављају, као и великим процентом оних који упишу факултет.

© WEB Team Palanačke GIMNAZIJE, 2016.