skola2
Насловна Историјат Организација Колектив Ученици Кабинети Актуелности Школски календар Такмичења Екскурзије Контакт
Догодило се у нашој школи...
Посета Институту "Винча" и Институту "Михаило Пупин"
 
07.05.2014. Učenici Palanačke gimnazije zajedno sa profesorkom fizike Suzanom Pešić posetili su Institut nuklearne fizike 'Vinča' i Institut Mihailo Pupin. 12 učenika Palanačke gimnazije iskoristilo je priliku da na Otvorenim vratima Vinče obiđe većinu njihovih laboratorija i da se na Institutu Mihailo Pupin od strane dr. Aleksandra Rodića na odeljenju za robotiku upozna sa humanoidnim robotima.
 
   
 
   
 
IZLETI SA GEOGRAFSKOM SEKCIJOM
25.04.2014. Obilazak Obedske bare
 
   

 

08.10.2013. Obilazak Fruške Gore- Stražilovo, manastiri Velika Remeta i Fenek, Petrovaradin, Sremski Karlovci, Novi Sad, Kupinovo
 
   
 
DRAMSKI STUDIO PALANAČKE GIMNAZIJE
 
06.04.2014. Dramski studio Palanačke gimnazije je dobio specijalnu nagradu za vizuelnost za predstavu 'Zauvek dan više' na XVIII pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije održanim u Kragujevcu.
 
 
   
 
   
 
BORBA PROTIV NASILJA
 
U okviru nastave likovne kulture, psihologija i građanskog vaspitanja u našoj školi je organizovana jednomesečna aktivnost usmerena na obeležavanje borbe protiv nasilja.
Učenici su na časovima psihologije i građanskog vaspitanja govorili o nasilju i nenasilnoj komunikaciji, a zatim su organizovane likovne radionice sa istom tematikom. Radovi učenika su izloženi u holu škole, školskim hodnicima i učionicama.
 
   
 
   
 
OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA SVETI SAVA U PALANAČKOJ GIMNAZIJI

Školska slava Sveti Sava svečano je obeležena od strane učenika i zaposlenih u Palanačkoj gimnaziji:
- 24.01. u 19:00h u sali Gradskog pozorišta učenici Palanačke gimnazije priredili su svečanu Svetosavsku akademiju >>>

     


- 27.01. u 10:00h
u holu škole obavljeno je rezanje slavskog kolača u kome su pored sveštenika učešće uzeli profesori i učenici Palanačke gimnazije. Po obavljenom činu, kako i priliči, u Svečanoj sali škole učenici, profesori i ostali gosti proslavili su Savin dan uz zajedničku trpezu >>>

     
PRIKAZ SAJTA
 
U petak, 21. februara 2014., Jasmina Živančević, profesor fizičkog vaspitanja je prezentovala svoj sajt o Mačevanju. Sajt je namenjen učenicima koji žele da prošire svoja znanja o različitim sportovima, a koji danas predstavljaju kulturu, intelektualnu i telesnu veštinu. Sajt se nalazi na Internet adresi http://macevanje.fizicko.oshrs.edu.rs. Prezentaciji je prisustvovalo 14 kolega.
 
   
 
Najboljim učenicima uručene nagrade ''Dositeja''
 
U nedelju, 08. decembra 2013. bivšem učeniku Palanačke gimnazije i Učeniku generacije maturanata 2012. Bogdanu Vuruni uručeno je vredno priznanje u Palati Srbije. Bogdan Vuruna nagradjen je od strane Fonda za mlade talente za uspehe postignute na Državnim takmičenjima u školskoj 2011/2012. godini.

Šestu godinu za redom, Fond pruža kontinuiranu finansijsku podršku najboljim učenicima srednjih škola u Srbiji. Nagradjeno je 1076 srednjoškolaca. Plakatu ''Dositeja'' učenicima su svečano uručili prvi potpredsednik vlade Aleksandar vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
 
 
FESTIVAL NAUKE

U petak, 06. decembra 2013. trideset i pet učenika Palanačke gimnazije sa profesorima fizike Goranom Ivkovićem, Suzanom Pešić i Jovanom Mišić posetilo je Festival nauke u Beogradu. Na četiri lokacije u centru grada bile su izložene veoma interesantne postavke iz različitih oblasti. Učenici su bili u prilici da vide mnoge eksperimente, veoma upečatljive demonstracije prirodnih pojava i da mnoge stvari i sami isprobaju. Mnogobrojni štandovi prikazali su sadržaje iz fizike, hemije, biologije, geografije, astronomije, farmacije, biohemije, tehnike,...
 
TRIBINA- UPOTREBA, ZLOUPOTREBA I ZAVISNOST OD ALKOHOLA
 
22. novembra 2013. u Svečanoj sali Palanačke gimnazije održana je tribina 'Upotreba, zloupotreba i zavisnost od alkohola' . Tribinu je ispred Srpskog sociološkog društva vodila prof. Slađana Dragišić Labaš.
 
   
 
PRIKAZ BLOGA
 

U petak, 08. novembra 2013., u okviru stručnog usavršavanja, Snežana Đorđević, nastavnik računarstva i niformatike je prezentirala svoj blog Naučimo informatiku koji se nalazi na adresi http://palgimit.wordpress.com/. Blog je namenjen njenim učenicima, ali mogu ga koristiti i kolege kojima se dopada. Prezentaciji je prisustvovalo 13 kolega.

         
   
 
DAN ŠKOLE

U sredu, 30. oktobra 2013. Palanačka gimnazija je proslavila svoj 93. rodjendan.
Tim povodom, 30. oktobra u Svečanoj sali naše škole održana je Svečena akademija, a u petak 01.novembra u sali Gradskog pozorišta koncert u organizaciji Učeničkog parlamenta.

 
 
   
 
   
 
   
 
SEMINAR METODE NASTAVE I UČENJA
 
26. oktobra 2013. u Palanačkoj gimnaziji održan je seminar METODE NASTAVE I UČENJA  koji je akreditovan za školsku 2013/2014. godinu. Program je obezbedio razvijanje stručnih kompetencija nastavnika u procesu podučavanja i učenja. Ciljevi programa su i povećanje kvaliteta nastave kroz upoznavanje sa različitim metodama nastave, podizanje motivacije kako nastavnika tako i učenika u samom procesu učenja i podučavanja, usmeravanje nastavnika za misaonu aktivizaciju učenika i učenje pravilnih tehnika učenja, osposobljavanje nastavnika da nauče učenike da uče i upućivanje nastavnika u veštine upravljanja i komunikacije sa odeljenjem. Seminar je realizovala msc. Marina Petrović. Seminaru je prisustvovalo 30 nastavnika.

   
 
   
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA >>>>>>>>>>>
 
ČIŠĆENJE ŠKOLSKOG DVORIŠTA
 
22. oktobra 2013. pušten je u funkciju razglas u školi i realizovana je akcija čišćenja školskog dvorišta u organizaciji Učeničkog parlamenta. U akciji čišćenja dvorišta učestvovalo je oko 30 učenika škole, predstavnika svih odeljenja od prvog do četvrtog razreda.
 
   
 
UČEŠĆE U PROJEKTU DECA I OMLADINA- NAŠA BUDUĆNOST

14. septembra 2013. u našoj školi obavljeno je snimanje TV emisija u okviru projekta Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i TV Dević 'Deca i omladina- naša budućnost'. Učešće u Projektu uzeli su direktor, nastavnici i učenici Palanačke gimnazije. Više informacija o ovom projektu možete dobiti na Internet stranici http://decaiomladina.navezi.info/
KROS RTS-a

20. septembra 2013. na gradskom stadionu održan je kros RTS-a na kojem su učestvovali učenici svih palanačkih srednjih škola. Učenici Palanačke gimnazije postigli su na ovoj manifestaciji zapažene rezultate koje možete pročitati na stranici takmičenja, a takodje možete pogledati i galeriju slika.

   
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA >>>>>>>>>>>
 
Likovna radionica KAD ŽVRLJANJE POSTANE UMETNOST
 
17. i 19. septembar 2013.
Likovnu radionicu realizovanu 17. i 19. septembra 2013.godine na temu PORTRET projekta KAD ŽVRLJANJE POSTANE UMETNOST vodili su Dragana Marković, Suzana Blagojević i Zoran Todorović- profesor likovne kulture u Palanačkoj gimnaziji. Dragana Marković- bivša učenica Palanačke gimnazije sada je student Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu. Suzana Blagojević je rodjena Palančanka,a kao i Dragana trenutno je na 5-toj, tj. završnoj godini studija.


U četvrtak 19. septembra gosti radionice bili su:
- Jovan R. Zec- doktor slikarstva u penziji i trenutno dekan privatnog fakulteta u Turu u Francuskoj
- Julijana Jolande Briver- docent na privatnom fakultetu u Turu i odbornik Tura zaduzena za slikarstvo i kulturu
- Patrik Balet- doktor likovnih nauka,savremeni umetnik iz Remsa i vlasnik plantaže i fabrike u kojoj proizvodi šampanjac
- Nikita Balet- tekstilni dizajner iz Remsa
- Misel Ferre- doktor biologije i doktor slikarstva
- Alan Ferre- doktor biologije
 
   
 
   
 
GALERIJA FOTOGRAFIJA >>>>>>>>>>>
 
ODLASCI NA POZORIŠNE PREDSTAVE U ŠKOLSKOJ 2013/14. GODINI
 
13.05.2014. 'Sumnjivo lice'- Jugoslovensko dramsko pozorište
 
Scenograf: Jagoš Marković
Režija:
 Jagoš Marković
Kostimograf: Stefan Savković
Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović
Dizajn svetla: Svetislav Calić
   
 
11.03.2014. 'Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)'- Jugoslovensko dramsko pozorište
 
Scenario: Biljana Srbljanović
Reditelj:
 Slobodan Unkovski
Kompozitor: Irena Popović
Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović
Flauta: Iva Milošević
Violina: Nikola Dragović
Violončelo: Željko Ivanović
Kostimograf: Maja Mirković
Scenograf: Valentin Svetozarev
  Nadežda- Anita Mančić
Tata- Vojislav Brajović
Ropac- Branislav Lečić
Gospođa Svetlana Bojković
Aleksa- Goran Šušljik
Aleksandra- Sloboda Mićalović
Zastavnik- Ljubomir Bandović
Debela- Ivana Vuković
 
 
23.10.2013. 'Zona Zamfirova'- Pozorište na Terazijama
 
Reditelj: Kokan Mladenović
Kompozitor: Marko Grubić
Tekst i songovi: Kokan Mladenović
Dirigent: Milan Nedeljković
Koreograf: Mojca Horvat
Kostimograf: Tatjana Radišić
Scenograf: Marija Kalabić
Lektori: Radovan Knežević i Desimir Stanojević
  ULOGE:

Manasije, Mane, kujundžija u usponu Ivan Bosiljcić
Zona, Zamfirova kći Ivana Popović
Hadži Zamfir, bogataš "tranzicionog" kraja XIX veka- Nebojša Dugalić
Doka, tetka Manetova Danica Maksimović
Manulać, Nišlija sa Evropskim manirima
Slobodan Stefanović
Jevda, majka Manetova Maja Noveljić
Čorbadži Tasa, Manetov ujak Desimir Stanojević
Taska, tetka Zonina Ivana Knežević
 
 
Za dobar početak

05. septembar 2013.
Kao i svake godine, na početku školske 2013/2014. održan je Priziv Svetog Duha za učenike Palanačke gimnazije u crkvi Sv. Preobraženja. Zajedno sa učenicicma osnovnih škola 'Olga Milošević' i 'Heroj Ivan Muker' pomolili smo se za zdravlje, napredak i sveopšti uspeh učenika i profesora. Našim gimnazijalcima i njihovim profesorima želimo blagoslovenu i uspešnu školsku 2013/2014. godinu. Svako dobro!

 
 
Upis prvaka
 
02. septembar 2013. U školskom dvorištu sa početkom u 08 časova obavljena je prozivka učenika prvog razreda za školsku 2013/2014. Najmlađi gimnazijalci potom su se uputili u svoje učionice sa odeljenjskim starešinama. Odeljenjske starešine: Milan Milikić, Aleksandar Bogićević, Dragana Žigić, Olgica Lazić i Dragan Joković.
 
 
         
 
 
>>> dogadjaji u 2012/2013 ... 2013/20140 ... 2014/2015 ... 2015/2016 ... 2016/2017
© WEB Team Palanačke GIMNAZIJE, 2016.